ГЕРБ провежда национално събрание във Велико Търново, на което ще реши

...
ГЕРБ провежда национално събрание във Велико Търново, на което ще реши
Коментари Харесай

Днес решават съдбата на правителството

ГЕРБ организира национално заседание във Велико Търново, на което ще реши дали остава в " сглобката "

На национално заседание във Велико Търново ГЕРБ ще взема решение дали да продължи с поддръжката си за ръководството. Денят Х е през днешния ден.

От сряда няколко дни поред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията проучиха изборните резултати от миналия локален избор и по какъв начин се извършват управническата и законодателната стратегия, зад които стоят политическите сили в така наречен " сглобка " – ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

" Сглобката " и механизмът може би би трябвало да се предоговори ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов тази седмица на съвещание с парламентарната си група в централата на партията. " В опазването на здравето, в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), имаме ли зам.-министър, в данъчните, в митниците – нямаме ", установи той. " Таке че, по-скоро би трябвало да намерим решение от тази обстановка ", уверен е ръководителят на ГЕРБ. Според него не е добре на лидерските срещи да участват по 20-30 души, които ги трансформират в " говорене ". " Предложението, което би трябвало да създадем, е в сегашната обстановка, примерно във вторниците, съответните министри в съответните комисии да гледат периодите, да споделят какво ще създадем - тогава можем да кажем, че носим солидарна отговорност с тях ", предложи Борисов.

" Ние желаеме единна позиция по няколко тематики ", изясни също в сряда пред медиите Десислава Атанасова. " Подкрепата, която дадохме за държавното управление, се основаваше на два темела – управническа и законодателна стратегия ", напомни тя. На пръв прочит, уточни Атанасова, има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия, само че избра да не посочва съответни министерства и области, тъй като са взели решение идната седмица ръководителите на комисиите в Народното събрание да поканят министрите, които дават отговор за съответните политики в изпълнителната власт, и там, където има изрично закъснение и несъблюдение, да бъдат питани за какво това се е случило.

" Ако има сега въпрос, на който би трябвало да си отговорим, е има ли късмет, възможност, това държавно управление да работи по-добре ", на собствен ред разяснява зам.-председателят на партията Томислав Дончев. " След като си отговорим на този въпрос, ще имаме отговор и на въпроса каква ще е позицията ни по вота на съмнение, разясни той. Аз се багра, че даже незадълбочен разбор на програмата демонстрира фрапантно несъблюдение ", изясни Дончев.

По време на предизборната си обиколка в Ловеч – след първия тур на локалния избор и преди балотажа – водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че за него така наречен " сглобка " сега не съществува поради безпринципното държание на " Продължаваме промяната-Демократична България ". " Знам къде са им приятелите, приятелите, срещат се по вили и кръчми скрито – дано да го вършат. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях ", сподели тогава Борисов.

" За да можем да създадем нещо положително, би трябвало да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво би трябвало да се направи, с цел да мога поетия от мен ангажимент да го направя ", съобщи той и в Плевен.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР